Een nieuw jaar, een nieuwe samenwerking! Caroline werd door ons gevraagd om aan de slag te gaan met onze producten. Een eerste thema: een lichte januari.
"Als ik door hun assortiment scroll op de website, kom ik uit bij hun paardensteak 1ste keuze. Dát is nu eens lang geleden! En eens iets anders dan een klassieke steak. Én bovendien heel mager vlees. Ideaal!
Ik was dus zeer verheugd om te ontdekken dat Renmans steevast paardenvlees aanbiedt. Het is bovendien helemaal niet zo duur: € 15.98/kg voor paardensteak 1ste keuze. Ik ging het vlees halen bij Renmans op de Boterlaarbaan in Deurne. Oprecht een zeer vriendelijke ontvangst en ze hadden een prachtig stuk paardenvlees voor me klaargelegd. Ik heb ook nog wat vleesjes gekocht voor de volgende dagen!
Voor een lichtere versie verving ik de frietjes door pastinaakfrietjes uit de oven en maakte een yogonaise-mierikswortel dressing voor bij de sla. Deze keer er niet doorgemengd, maar in een potje erbij, zodat je zelf kan doseren. Echt een verrassend lekker en licht gerecht dat je in minder dan een half uurtje op tafel zet. Feest!"
Ingrediënten
Voor 2 personnen:
300 gr Paardensteak 1ste keuze van Renmans
1 kropsla (of een zakje gemengde sla)
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 kl mierikswortelpasta
2.5 el olijfolie
Peper en zout
Gerookt maldonzout om af te werken (optioneel)
Bereiding
Haal het vlees op tijd uit de koelkast en kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de pastinaken met een dunschiller en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pastinaakfrietjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2 el olijfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schep om en zet dan nog eens 10 minuten in de oven.
Meng de mayonaise, yoghurt en mierikswortelpasta in een kommetje. Kruid met peper.
Zet de sla klaar in een kom.
Verwarm een grillpan voor op hoog vuur. Bestrijk de paardensteak met olijfolie en rooster aan beide kanten 3-4 minuten op hoog vuur. Zet de grillpan dan nog 3 minuten mee in de oven.