Nathalie uit Gentbrugge laat er geen twijfel over bestaan: er moeten meer vrouwen de ambitie hebben om chef-beenhouwer te worden! Volledig akkoord. Bij Renmans krijgt iedereen gelijke kansen, in elke functie en op elk niveau.
De smaak te pakken
Dat Nathalie ooit chef-beenhouwer zou worden, stond niet in de sterren geschreven. Het zat niet in de familie, zelf is ze afgestudeerd met een opleiding Handel-Talen. Maar als verkoopster bij Renmans kreeg ze de smaak van de beenhouwerij al snel te pakken. En die liet haar niet meer los. Meer zelfs, Nathalie wist het zeker: zij wilde doorgroeien tot chef-beenhouwer.
Chef zkt. vrouw
Grote inspiratiebron was haar chef Christel, destijds de eerste vrouwelijke chef bij Renmans. “Zij heeft mij alles geleerd, en voor de rest kan je veel leren door te ‘stelen met je ogen’. Nu sta ik al een jaar of drie mijn ‘mannetje’ als chef in mijn eigen winkel en atelier. Vandaag zijn vrouwelijke chef-beenhouwers nog altijd een uitzondering. En daar mag gerust verandering in komen.”
Waar een wil is…
“Ik ken veel verkoopsters die een prima beenhouwer zouden zijn, en die mogen daarin gerust wat meer gemotiveerd worden. Pakweg 10 jaar geleden was het beroep fysiek zwaarder, en dat schrikt vrouwen wel wat af. Maar dat is veel verbeterd. Je moet er wel iets voor over hebben. Avondschool is bijvoorbeeld niet altijd evident om te combineren met een gezin. Maar waar een wil is, is een weg!”